Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuit Costa Rica 13 nights Circuit Costa Rica, Circuit Costa Rica

Descriere

Destinatie: Costa Rica

Durata: 1 zi, fara cazare

Haideti cu noi sa descoperim Costa Rica, o bijuterie verde situata intre Oceanul Pacific si Marea Caraibilor! Aici, Pura Vida este un fel de a fi, nu doar salutul de intampinare, de ramas bun sau expresia care indica faptul ca totul e in regula!
Pura Vida! …. simplu tradus, “Viata pur si simplu”.
In calatoria noastra vom descoperi paduri tropicale spectaculoase, vulcani maiestuosi, peisaje de jungla care ne taie respiratia, si plaje idilice apartinand Marii Caraibilor si Oceanului Pacific. Toate fara a parcurge distante mari de la una la cealalta.

Vom ajunge in locuri unde ochiul va vedea imagini pe care mintea le va procesa inca multa vreme dupa ce le vom fi vazut!
Aparatele de fotografiat vor surprinde exemplare de flora si fauna splendide iar binoclul e bine sa fie la indemana pentru a patrunde in adancurile naturii incredibil de bogate.
De la superbii tucani si papagali stacojii, la lenesii care par sa fie mereu zambitori, maimute, iguane, caimani si pasari de toate dimensiunile si coloraturile – pe toate le putem vedea. In drumetiile relaxante prin Parcurile Nationale sau in plimbarile pe podurile suspendate deasupra padurii tropicale.
Plaja lunga si relaxata de la malul Oceanului Pacific, din Manuel Antonio, va fi oaza noastra de refacere la final.
Cazarile le-am ales in apropierea parcurilor nationale, la lodge-uri, acolo unde s-a putut. In locuri unde constructiile s-au integrat cat mai firesc in natura, iar dimineata, la cafea, suntem vizitati de vreo maimuta sau vreun tucan 😊
Iata mai jos programul calatoriei noastre in detaliu:

Ziua 1: 5 ianuarie - TIMISOARA – MUNCHEN – FRANKFURT – SAN JOSE
Plecam dimineata din Timisoara, si, datorita diferentei de fus orar, in seara aceleiasi zile suntem pe continetul american, in Costa Rica! (Costa Rica este pe UTC - 6h, Romania fiind UTC + 2h in ianuarie) Zborul nostru, 05.01.2023: Timisoara 08:25 - Munchen 08:55; Munchen 11:00 - Frankfurt 12:05; Frankfurt 13:30 – San Jose 19:00
Welcome to San Jose! Ne intampina la aeroport ghidul nostru, si, in drum spre hotel, pentru ca suntem convenabil cazati in inima capitalei San Jose, vom vedea primele scene din noua lume in care am poposit. Din cosmopolitul San Jose se ajunge la coasta Caraibilor in 3 ore si la coasta Pacificului in 2 ore. Chiar daca pentru majoritatea turistilor San Jose este doar punctul de aterizare si decolare in Costa Rica, o plimbare prin capitala poate dezvalui lucruri iteresante: vechile case coloniale ale baronilor cafelei, cladiri reprezentative precum Muzeul National, Catedrala, Banca Nationala sau colectii impresionante in Muzeul Jadului, Muzeul Aurul Precolumbian, etc
· Cazare: Sleep Inn Paseo Las Damas Hotel 4*, cu cina si mic dejun incluse

Ziua 2: 6 ianuarie – SAN JOSE – VULCANUL POAS – GRADINILE CASCADELOR LA PAZ Astazi incepe aventura noastra in Costa Rica! Si nu oricum, ci direct in Parcul National Vulcanul Poas!
Datorita privelistilor minunate, a craterelor sale spectaculoase, si a accesibilitatii, Vulcanul Poas si Parcul National din jurul sau, reprezinta una dintre cele mai populare atractii turistice din Costa Rica.
Cu o inaltime de 2.697 m, Vulcanul Poas are unul dintre cele mai mari cratere active din lume. Spectaculozitatea vulcanului este data mai ales de cele doua lacuri din craterele vulcanului. - Craterul nordic dezvaluie privirilor Laguna Caliente (Laguna Fiebinte), lacul cu una dintre cele mai mari aciditati din lume. Emanatiile de fum si aburi amintesc de activitatea geotermala din strafundurile vulcanului. O chimie complexa, toxica, a unui strat de sulf lichid si a fierului existent se presupune ca reproduce aici conditiile de pe Pamantul timpuriu si de pe Marte.
- Craterul sudic, inactiv, gazduieste Laguna Botos. Este un lac cu apa rece si limpede, de o culoare albastra spectaculoasa.
Dupa peisajul spectaculos, impunator, intimidant chiar, al Vulcanului, trebuie sa ne racorim privirile si simturile in verdele exotic al urmatorului popas: Gradinile Cascadelor La Paz.
Cele 5 Cascade La Paz, cu caderile lor de apa spectaculoase, si cu vegetatia luxurianta splendida din jurul lor, au dus la crearea spatiului denumit astazi Gradinile Cascadelor La Paz. Intram intr-o rezervatie naturala incarcata de exotism, unde vom putea privi flora si fauna incredibila costaricana. Incluzand cel mai mare sanctuar pentru animale din Costa Rica, La Paz este considerat cel mai bun loc pentru a vedea usor fauna costaricana.
Celebri tucani, pasarile colibri, cel mai mare observator de fluturi din lume, gradinile de orhidee, fac din aceste gradini un paradis exotic. Pranzul, inclus, se va servi intr-un restaurant local. Cina este la alegerea fiecaruia, San Jose ofera cu siguranta multe optiuni.
· Cazare: Sleep Inn Paseo Las Damas Hotel 4*, cu mic dejun inclus

Ziua 3: 7 ianuarie – SAN JOSE – TORTUGUERO
Vom pleca devreme spre Guápiles, in regiunea Tortuguero, oprindu-ne pe drum la un restaurant local pentru micul dejun.
Drumul in sine va fi spectaculos, pentru ca vom traversa mai intai Parcul National Braulio Carrillo, un ocean de vegetatie verde exotica, iar mai apoi niste plantatii de banane.
Punctul culminant al zilei este insa imbarcarea, la Cano Blanco/ La Pavona, pentru navigarea spre inima padurii tropicale. Barca ne va duce pe canalele din zona Tortuguero, unde vom observa si flora si fauna locala: de la maimute, crocodili, la lenesi, celebri tucani si nu numai. Ne aflam in zona caribiana a tarii.
Dupa incursiunea aceasta ne cazam la lodge si luam pranzul. Am ales o cazare situata strategic in fata lagunei principale, la doar 5 minute cu barca de Parcul National Tortuguero.
Dupa-amiaza facem o plimbare printr-un sat tipic de pe coasta caraibiana, impreuna cu ghidul.
· Cazare la Laguna Lodge 3*, cu mic dejun, pranz si cina incluse

Ziua 4: 8 ianuarie - PARCUL NATIONAL TORTUGUERO
Dupa micul dejun servit la hotel, pornim pe canalele Parcului National Tortuguero pentru a descoperi splendida biodiversitate a acestui parc national. Ghidul nostru ne va ajuta sa identificam exemplarele de fauna si flora tropicala: multiple specii de maimute, pasari si iguane.
Senzatia este ca intram in alta lume, iar linistea si observarea naturii cu respiratia taiata este un reflex natural.
Dupa-amiza, vom vizita Gradina Botanica a lodge-ului unde suntem cazati. Sau mai bine zis vizitam Gradina Botanica in care suntem cazati. Veti vedea, natura este atat de darnica in Costa Rica, ne primeste in sanul ei la tot pasul!
· Cazare la Laguna Lodge 3*, cu mic dejun, pranz si cina inclus

Ziua 5 : 9 ianuarie - TORTUGUERO – LA FORTUNA – ARENAL
Dupa micul dejun ne bucuram de natura minunata caraibiana in drumul de intoarcere cu barca la Caño Blanco/La Pavona. Vom servi pranzul si ne continuam drumul spre NV-ul tarii, spre orasul La Fortuna. Acesta este situat la poalele Vulcanului Arenal, o imagine emblematica pentru Costa Rica, datorita formei sale conice perfecte.
Ne cazam, si ne indreptam imediat spre Baldi Hot Springs, unde vom petrece dupa-amiaza si seara. Relaxarea in piscine cu ape termale terapeutice va fi la superlativ! Stim din experienta calatoriilor anterioare. Efectul garantat va fi acela de detensionare a musculaturii, urmata de o relaxare minunata. O adevarata sesiune de hidroterapie.
Baldi este organizat sub forma a 25 de piscine alimentate natural de ape subterane termale, asezate in panta, toate avand in fata panorama maiestuasa a Parcului si faimosului Vulcan Arenal. Temperatura apei scade pe masura ce piscinele coboara in panta, astfel ca oricine isi poate gasi piscina prefera aici. Bazinele sunt diferite ca marime (in unele se poate inota, in altele sunt amenajate pool baruri, apoi sunt cele de adancime mica, cu “paturi” sau “fotolii” , numai bune pentru o relaxare maxima, in ciripit de pasarele).
Pranzul, inclus, se va servi intr-un restaurant local. Cina este inclusa la restaurantul din complexul Baldi Hot Springs.
· Cazare la Eco Arenal Hotel 3*, cu mic dejun inclus

Ziua 6: 10 ianuarie - ARENAL
Astazi ne pregatim pentru un nou nivel al aventurii noaste in Costa Rica! Vom observa natura mergand pe poduri suspendate deasupra Parcului National Arenal, dar si parcurgand trasee pe carari de padure si versanti ai vulcanului. Hai sa vedem programul zilei.
Dupa micul dejun pornim cu ghidul nostru intr-o drumetie pe potecile marcate ale rezervatiei private Arenal 1968, practic pe un versant al vulcanului, care ofera o vedere impresionanta asupra conului perfect al Vulcanului Arenal. Pe o portiune a drumului vom merge efectiv pe lava de acum uscata.
Arenal este inca un vulcan activ, de 1633 de metri altitudine. Pana in 1968 se credea ca acesta este doar un munte. Apoi, brusc, a erupt, cauzand si pierderi de vieti omenesti, pentru ca oamenii nu intelegeau ce se intampla si ce ar trebui sa faca. In prezent, activitatea vulcanica este foarte atent urmarita, si evenimentele din “viata” vulcanului se pot anticipa cu mult timp inainte.
Padurea este strabatura de sunete fermecatoare, fiind habitat pentru mai mult de jumatate din speciile de pasari de pe teritoriul costarican.
Dupaamiaza vom avea parte de experienta inedita a plimbarii pe Podurile Suspendate deasupra padurii virgine! Vom parcurge traseul care include 15 poduri suspendate (la inaltimi intre 5 si 100 m), pentru a observa fauna si flora din Arenal dintr-o perspectiva diferita. Ghidul nostru experimentat ne va ajuta sa observam specii diverse de vegetatie si animale.
Privind de sus padurea tropicala, perspectiva se schimba complet! Frunzele diverselor specii de copaci sunt enorme in partea de sus a frunzisului padurii. Si toate par sa fie cumva conectate intre ele, prin vegetatia de tip liana.
Plimbarea pe aceste poduri suspendate, este definitiv o experienta care trebuie traita odata in viata!
NOTA: Podurile sunt fabricate din aluminiu si otel zincat si garanteaza siguranta completa. Acest tur este potrivit pentru orice varsta.
Astazi, atat pranzul cat si cina sunt la alegerea fiecaruia, datorita programulului care nu poate fi prevazut exact dinainte. Insa in zona La Fortuna si Arenal avem multe optiuni, este zona turistica, iar ghidul ne va indruma spre localuri unde sa luam masa si sa ne si simtim bine.
· Cazare la Eco Arenal Hotel 3*, cu mic dejun inclus.

Ziua 7: 11 ianuarie - LA FORTUNA – MONTEVERDE
Dupa micul dejun pornim spre Monteverde. Insa, intre aventura de la Arenal si cea din ziua urmatoare, din Monteverde, astazi ne-am propus sa avem o zi relaxata, cu stimulari senzoriale care sa nu implice efort prea mare.
Astfel ca ne ne vom opri la un Tur al Cafelei si la un Tur al Ciocolatei. Definitiv nu putea lipsi o astfel de experienta in Costa Rica!
Vom afla detalii despre procesul de productie si preparare al cafelei, de la samanta pana la delicioasa ceasca de cafea. Si chiar e delicioasa cafeaua in Costa Rica! Desigur, vom degusta cafeaua, si vom putea cumpara pentru acasa sortimentul care ne-a placut cel mai mult.
Dupa turul cafelei ne indreptam spre senzatia dulce a zilei, un tur in care vom afla detalii si vom degusta delicioasa ciocolata. Si de data aceasta, vom afla despre intregul proces al ciocolatei, de la samanta pana la delicioasa tableta de ciocolata. Si aici, vom avea ocazia sa gustam mai multe tipuri de ciocolata precum Ciocolata Neagra, Ciocolata cu Lapte, Ciocolata Alba, etc
Energizati si indulciti, vom continua apoi drumul catre Monteverde, in mijlocul padurii tropicale, cu exemplare de pomi spectaculos de inalti, impodobiti cu bromelii, muschi, ferigi si liane.
Padurea din Monteverde este numita „cloud forest" datorita altitudinii la care este situata, care face ca norii sa coboare pana la nivelul solului, dand senzatia ca umblam prin ceata.
Monteverde cuprinde 6 zone ecologice, dintre care circa 90% reprezinta paduri virgine ce adapostesc 130 de specii de mamifere, 500 de specii de pasari, 120 de specii de amfibieni si reptile si peste 3.000 de specii de plante.
Aventura prin Monteverde va trebui sa astepte insa pana maine. O prefigurare a ei va fi insa cazarea, la lodge-uri in mijlocul padurii.
Pranzul, optional, se va servi intr-un restaurant local, cu preparate la alegerea fiecaruia. Cina este inclusa.
· Cazare la Jaguarundi Lodge 3*, cu mic dejun inclus.

Ziua 8: 12 ianuarie – MONTEVERDE – Selvatura Adventure Park
Pentru ca omul sa poata explora natura cat mai mult posibil dar in deplina siguranta, chiar si fara abilitati de explorator al muntilor si padurilor virgine, a fost creat acest spatiu greu de descris in cuvinte, Selvatura Adventure Park Monteverde.
Amplasat printre 350 hectare de padure protejata, Selvatura Park ofera posibilitati de explorare de la simpla plimbare pe poteci, la experienta inedita a plimbarii pe podurile suspendate deasupra padurii virgine, pana la „zborul” cu tiroliana prin si pe deasupra frunzisului junglei. In plus, in Selvatura se gaseste un Muzeu Natural al Fluturilor – cu cea mai mare si mai frumoasa gradina de fluturi din Americi, precum si un Sanctuar al lenesilor.
Asadar, si noi, dupa micul dejun, pornim spre Selvatura Park. Am inclus in activitatea zilei plimbarea pe podurile suspendate precum si vizitarea Muzeului Fluturilor. Tura cu tiroliana am lasat-o optionala, pentru ca nu toata lumea este confortabila cu acest nivel al aventurii – cu toate ca nu este nevoie de vreo abilitate anume sau conditie fizica, ci doar disponibilitatea de a preda controlul, pentru ca “zborul” sa poata avea loc.
Mergand pe podurile suspendate vom observa o mare varietate a florei si faunei, precum si biodiversitatea endemica a coronamentului specific padurii “cloud forest”, biodiversitate care nu se gaseste nicaieri altundeva in lume. Plimbarea aceasta ne ofera posibilitatea sa observam frumusetea junglei la toate nivelurile sale.
Dupa aceea, vom vizita superba Gradina a Fluturilor, care gazduieste majoritatea tipurilor de fluturi din Costa Rica, si nu numai, precum si alte insecte de pe toata planeta.
Turul cu tiroliana este construit in intregime prin padurea tropicala. Vom traversa coronamentul padurii folosind echipament specializat, de mare siguranta. Este o experienta comparabila doar cu zborul. Acest tur combina emotia uneia dintre cele mai populare aventuri din Costa Rica cu privelistea unica asupra coronamentului padurii de tip “cloud forest”, priveliste care era rezervata candva doar oamenilor de stiinta suficient de curajosi sa urce pana la varful copacilor celor mai inalti. Este o activitate super placuta, super sigura, insa care ne va conferi o doza sanatoasa de adrenalina cat sa ne simtim adevarati Tarzani ai padurii! Daca nu ati mai incercat tiroliana pana acum, definitiv a sosit momentul.
Pranzul, optional, se va servi intr-un restaurant local, cu preparate la alegerea fiecaruia. Cina este inclusa.
· Cazare la Jaguarundi Lodge 3*, cu mic dejun inclus.

Ziua 9: 13 ianuarie - MONTEVERDE – MANUEL ANTONIO – Optional Boat Safari pe Raul Tarcoles
Astazi plecam spre Manuel Antonio, un oras situat pe coasta Pacificului, renumit pentru plajele sale superbe, largi si relaxate, precum si pentru apusurile spectaculoase. Este deasemenea punct de plecare catre un parc national incantator, care include portiuni de plaja superbe: Parcul National Manuel Antonio.
Daca ne incadram in timp, ne vom putea opri pentru Boat Safari pe Raul Tarcoles. Practic vom naviga in ambarcatiuni mici pe rau, observand Crocodilii Americani lungi de pana la 4 metri, dar si lenesi, pasari de toate culorile si, daca suntem cu adevarat norocosi, putem observa pe malurile raului si jaguari. Ne organizam la fata locului cu aceasta activitate.
Cazarea o avem intr-un resort situat direct pe malul Oceanului Pacific, astfel incat relaxarea pe malul oceanului, odihna, sa poata fi la superlativ, chiar daca vom mai si iesi din resort.
· Cazare: Karahé Beach Hotel 4*, camerele Sea Breeze (sau Superior – Sea View, la cerere si cu plata unui supliment), cu mic dejun si cina incluse

Ziua 10: 14 ianuarie - MANUEL ANTONIO – excursie in Parcul National MANUEL ANTONIO
Dupa micul dejun pornim cu ghidul nostru spre Parcul National Manuel Antonio. Cu unul dintre cele mai impresionante peisaje la malul oceanului, parcul ofera plaje cu nisip alb si frunzis verde, intre stranci masive.
Ne vom bucura de plimbare prin natura dar si de relaxare pe o plaja minunata, paradisiaca.
In timpul plimbarii vom observa maimute, lenesi, pasari si reptile, precum si orhidee, fluturi si tot felul de copaci tropicali
· Cazare: Karahé Beach Hotel 4*, camerele Sea Breeze (sau Superior – Sea View, la cerere si cu plata unui supliment), cu mic dejun si cina incluse

Ziua 11-12: 15-16 ianuarie - MANUEL ANTONIO – zile de plaja, relaxare, program pe cont propriu
Dupa un circuit cu atat de multe locuri noi intalnite, si cu atat de multe activitati interesante, avem nevoie de cateva zile de rasfat pentru trup.
Resortul in care suntem cazati ofera exact aceasta oportunitate. In Manuel Antonio, unde majoritatea cazarilor sunt cocotate pe dealurile din jur, hotelul nostru este unul dintre cele situate pe plaja. Grupurile noastre au mai fost cazate la acest resort si stim din experienta ca plaja este superba, exact ca in imagini, apa e calda, iar apusurile privite de pe sezlongurile intinse sub palmieri sunt splendide.
· Cazare: Karahé Beach Hotel 4*, camerele Sea Breeze (sau Superior – Sea View, la cerere si cu plata unui supliment), cu mic dejun si cina incluse

NOTA: Pentru cei mai activi, exista si alte activitati disponibile in zilele de relaxare in Manuel Antonio despre care vom afla detalii la fata locului (croaziera pe ocean, drumetie in Parcul National Carara, tiroliana, rafting etc)

Ziua 13-14: 17-18 ianuarie - MANUEL ANTONIO - SAN JOSE – FRANKFURT - MUNCHEN - TIMISOARA
Ne bucuram inca din plin de ziua pe malul Oceanului Pacific, apoi pornim spre San Jose pentru a ne imbarca in zborul catre casa. Zborul nostru:

17.01.2023: San Jose 20:50 – Frankfurt 15:00 (18.01);
18.01: Frankfurt 17:15 - Munchen 18:10; Munchen 19:35 - Timisoara 22:00
Odata ajunsi acasa … incepem planificarea urmatoarei vacante!
Servicii incluse:
· Bilete de avion pentru zborurile internationale Timisoara-Munchen-Frankfurt-San Jose si retur; taxe de aeroport

· Bagaj de cala 23 kg si bagaj de mana 8 kg

· Transferuri de la/catre aeroport in Costa Rica si asistenta in aeroporturi la sosiri/plecari

· Cazari - 12 nopti la hotelurile mentionate

· Mesele, asa cum sunt mentionate in program

· Toate activitatile descrise in program , cu ghid vorbitor de limba engleza

· Intrarile la obiective si in Parcurile Nationale incluse in program

· Transportul in timpul circuitului, asa cum este descris in program

· Insotitor de grup pe toata perioada calatoriei – Monica Jurma
Servicii neincluse:
Transfer la aeroportul din Timisoara
· Asigurarile medicale personale, pentru bagaje si asigurare storno

· Teste COVID obligatorii sau optionale la momentul plecarii spre Costa Rica

· Taxe de vize (in momentul pregatirii ofertei – iulie 2022, nu exista taxe de viza pentru Romania)

· Tips-urile pentru sofer si ghid 50 $/persoana pentru toata perioada

· Cheltuieli personale, mini bar, telefoane, etc

· Mesele mentionate ca fiind optionale

Destinatie: Costa Rica

Durata: 1 zi, fara cazare

Haideti cu noi sa descoperim Costa Rica, o bijuterie verde situata intre Oceanul Pacific si Marea Caraibilor! Aici, Pura Vida este un fel de a fi, nu doar salutul de intampinare, de ramas bun sau expresia care indica faptul ca totul e in regula!
Pura Vida! …. simplu tradus, “Viata pur si simplu”.
In calatoria noastra vom descoperi paduri tropicale spectaculoase, vulcani maiestuosi, peisaje de jungla care ne taie respiratia, si plaje idilice apartinand Marii Caraibilor si Oceanului Pacific. Toate fara a parcurge distante mari de la una la cealalta.

Vom ajunge in locuri unde ochiul va vedea imagini pe care mintea le va procesa inca multa vreme dupa ce le vom fi vazut!
Aparatele de fotografiat vor surprinde exemplare de flora si fauna splendide iar binoclul e bine sa fie la indemana pentru a patrunde in adancurile naturii incredibil de bogate.
De la superbii tucani si papagali stacojii, la lenesii care par sa fie mereu zambitori, maimute, iguane, caimani si pasari de toate dimensiunile si coloraturile – pe toate le putem vedea. In drumetiile relaxante prin Parcurile Nationale sau in plimbarile pe podurile suspendate deasupra padurii tropicale.
Plaja lunga si relaxata de la malul Oceanului Pacific, din Manuel Antonio, va fi oaza noastra de refacere la final.
Cazarile le-am ales in apropierea parcurilor nationale, la lodge-uri, acolo unde s-a putut. In locuri unde constructiile s-au integrat cat mai firesc in natura, iar dimineata, la cafea, suntem vizitati de vreo maimuta sau vreun tucan 😊
Iata mai jos programul calatoriei noastre in detaliu:

Ziua 1: 5 ianuarie - TIMISOARA – MUNCHEN – FRANKFURT – SAN JOSE
Plecam dimineata din Timisoara, si, datorita diferentei de fus orar, in seara aceleiasi zile suntem pe continetul american, in Costa Rica! (Costa Rica este pe UTC - 6h, Romania fiind UTC + 2h in ianuarie) Zborul nostru, 05.01.2023: Timisoara 08:25 - Munchen 08:55; Munchen 11:00 - Frankfurt 12:05; Frankfurt 13:30 – San Jose 19:00
Welcome to San Jose! Ne intampina la aeroport ghidul nostru, si, in drum spre hotel, pentru ca suntem convenabil cazati in inima capitalei San Jose, vom vedea primele scene din noua lume in care am poposit. Din cosmopolitul San Jose se ajunge la coasta Caraibilor in 3 ore si la coasta Pacificului in 2 ore. Chiar daca pentru majoritatea turistilor San Jose este doar punctul de aterizare si decolare in Costa Rica, o plimbare prin capitala poate dezvalui lucruri iteresante: vechile case coloniale ale baronilor cafelei, cladiri reprezentative precum Muzeul National, Catedrala, Banca Nationala sau colectii impresionante in Muzeul Jadului, Muzeul Aurul Precolumbian, etc
· Cazare: Sleep Inn Paseo Las Damas Hotel 4*, cu cina si mic dejun incluse

Ziua 2: 6 ianuarie – SAN JOSE – VULCANUL POAS – GRADINILE CASCADELOR LA PAZ Astazi incepe aventura noastra in Costa Rica! Si nu oricum, ci direct in Parcul National Vulcanul Poas!
Datorita privelistilor minunate, a craterelor sale spectaculoase, si a accesibilitatii, Vulcanul Poas si Parcul National din jurul sau, reprezinta una dintre cele mai populare atractii turistice din Costa Rica.
Cu o inaltime de 2.697 m, Vulcanul Poas are unul dintre cele mai mari cratere active din lume. Spectaculozitatea vulcanului este data mai ales de cele doua lacuri din craterele vulcanului. - Craterul nordic dezvaluie privirilor Laguna Caliente (Laguna Fiebinte), lacul cu una dintre cele mai mari aciditati din lume. Emanatiile de fum si aburi amintesc de activitatea geotermala din strafundurile vulcanului. O chimie complexa, toxica, a unui strat de sulf lichid si a fierului existent se presupune ca reproduce aici conditiile de pe Pamantul timpuriu si de pe Marte.
- Craterul sudic, inactiv, gazduieste Laguna Botos. Este un lac cu apa rece si limpede, de o culoare albastra spectaculoasa.
Dupa peisajul spectaculos, impunator, intimidant chiar, al Vulcanului, trebuie sa ne racorim privirile si simturile in verdele exotic al urmatorului popas: Gradinile Cascadelor La Paz.
Cele 5 Cascade La Paz, cu caderile lor de apa spectaculoase, si cu vegetatia luxurianta splendida din jurul lor, au dus la crearea spatiului denumit astazi Gradinile Cascadelor La Paz. Intram intr-o rezervatie naturala incarcata de exotism, unde vom putea privi flora si fauna incredibila costaricana. Incluzand cel mai mare sanctuar pentru animale din Costa Rica, La Paz este considerat cel mai bun loc pentru a vedea usor fauna costaricana.
Celebri tucani, pasarile colibri, cel mai mare observator de fluturi din lume, gradinile de orhidee, fac din aceste gradini un paradis exotic. Pranzul, inclus, se va servi intr-un restaurant local. Cina este la alegerea fiecaruia, San Jose ofera cu siguranta multe optiuni.
· Cazare: Sleep Inn Paseo Las Damas Hotel 4*, cu mic dejun inclus

Ziua 3: 7 ianuarie – SAN JOSE – TORTUGUERO
Vom pleca devreme spre Guápiles, in regiunea Tortuguero, oprindu-ne pe drum la un restaurant local pentru micul dejun.
Drumul in sine va fi spectaculos, pentru ca vom traversa mai intai Parcul National Braulio Carrillo, un ocean de vegetatie verde exotica, iar mai apoi niste plantatii de banane.
Punctul culminant al zilei este insa imbarcarea, la Cano Blanco/ La Pavona, pentru navigarea spre inima padurii tropicale. Barca ne va duce pe canalele din zona Tortuguero, unde vom observa si flora si fauna locala: de la maimute, crocodili, la lenesi, celebri tucani si nu numai. Ne aflam in zona caribiana a tarii.
Dupa incursiunea aceasta ne cazam la lodge si luam pranzul. Am ales o cazare situata strategic in fata lagunei principale, la doar 5 minute cu barca de Parcul National Tortuguero.
Dupa-amiaza facem o plimbare printr-un sat tipic de pe coasta caraibiana, impreuna cu ghidul.
· Cazare la Laguna Lodge 3*, cu mic dejun, pranz si cina incluse

Ziua 4: 8 ianuarie - PARCUL NATIONAL TORTUGUERO
Dupa micul dejun servit la hotel, pornim pe canalele Parcului National Tortuguero pentru a descoperi splendida biodiversitate a acestui parc national. Ghidul nostru ne va ajuta sa identificam exemplarele de fauna si flora tropicala: multiple specii de maimute, pasari si iguane.
Senzatia este ca intram in alta lume, iar linistea si observarea naturii cu respiratia taiata este un reflex natural.
Dupa-amiza, vom vizita Gradina Botanica a lodge-ului unde suntem cazati. Sau mai bine zis vizitam Gradina Botanica in care suntem cazati. Veti vedea, natura este atat de darnica in Costa Rica, ne primeste in sanul ei la tot pasul!
· Cazare la Laguna Lodge 3*, cu mic dejun, pranz si cina inclus

Ziua 5 : 9 ianuarie - TORTUGUERO – LA FORTUNA – ARENAL
Dupa micul dejun ne bucuram de natura minunata caraibiana in drumul de intoarcere cu barca la Caño Blanco/La Pavona. Vom servi pranzul si ne continuam drumul spre NV-ul tarii, spre orasul La Fortuna. Acesta este situat la poalele Vulcanului Arenal, o imagine emblematica pentru Costa Rica, datorita formei sale conice perfecte.
Ne cazam, si ne indreptam imediat spre Baldi Hot Springs, unde vom petrece dupa-amiaza si seara. Relaxarea in piscine cu ape termale terapeutice va fi la superlativ! Stim din experienta calatoriilor anterioare. Efectul garantat va fi acela de detensionare a musculaturii, urmata de o relaxare minunata. O adevarata sesiune de hidroterapie.
Baldi este organizat sub forma a 25 de piscine alimentate natural de ape subterane termale, asezate in panta, toate avand in fata panorama maiestuasa a Parcului si faimosului Vulcan Arenal. Temperatura apei scade pe masura ce piscinele coboara in panta, astfel ca oricine isi poate gasi piscina prefera aici. Bazinele sunt diferite ca marime (in unele se poate inota, in altele sunt amenajate pool baruri, apoi sunt cele de adancime mica, cu “paturi” sau “fotolii” , numai bune pentru o relaxare maxima, in ciripit de pasarele).
Pranzul, inclus, se va servi intr-un restaurant local. Cina este inclusa la restaurantul din complexul Baldi Hot Springs.
· Cazare la Eco Arenal Hotel 3*, cu mic dejun inclus

Ziua 6: 10 ianuarie - ARENAL
Astazi ne pregatim pentru un nou nivel al aventurii noaste in Costa Rica! Vom observa natura mergand pe poduri suspendate deasupra Parcului National Arenal, dar si parcurgand trasee pe carari de padure si versanti ai vulcanului. Hai sa vedem programul zilei.
Dupa micul dejun pornim cu ghidul nostru intr-o drumetie pe potecile marcate ale rezervatiei private Arenal 1968, practic pe un versant al vulcanului, care ofera o vedere impresionanta asupra conului perfect al Vulcanului Arenal. Pe o portiune a drumului vom merge efectiv pe lava de acum uscata.
Arenal este inca un vulcan activ, de 1633 de metri altitudine. Pana in 1968 se credea ca acesta este doar un munte. Apoi, brusc, a erupt, cauzand si pierderi de vieti omenesti, pentru ca oamenii nu intelegeau ce se intampla si ce ar trebui sa faca. In prezent, activitatea vulcanica este foarte atent urmarita, si evenimentele din “viata” vulcanului se pot anticipa cu mult timp inainte.
Padurea este strabatura de sunete fermecatoare, fiind habitat pentru mai mult de jumatate din speciile de pasari de pe teritoriul costarican.
Dupaamiaza vom avea parte de experienta inedita a plimbarii pe Podurile Suspendate deasupra padurii virgine! Vom parcurge traseul care include 15 poduri suspendate (la inaltimi intre 5 si 100 m), pentru a observa fauna si flora din Arenal dintr-o perspectiva diferita. Ghidul nostru experimentat ne va ajuta sa observam specii diverse de vegetatie si animale.
Privind de sus padurea tropicala, perspectiva se schimba complet! Frunzele diverselor specii de copaci sunt enorme in partea de sus a frunzisului padurii. Si toate par sa fie cumva conectate intre ele, prin vegetatia de tip liana.
Plimbarea pe aceste poduri suspendate, este definitiv o experienta care trebuie traita odata in viata!
NOTA: Podurile sunt fabricate din aluminiu si otel zincat si garanteaza siguranta completa. Acest tur este potrivit pentru orice varsta.
Astazi, atat pranzul cat si cina sunt la alegerea fiecaruia, datorita programulului care nu poate fi prevazut exact dinainte. Insa in zona La Fortuna si Arenal avem multe optiuni, este zona turistica, iar ghidul ne va indruma spre localuri unde sa luam masa si sa ne si simtim bine.
· Cazare la Eco Arenal Hotel 3*, cu mic dejun inclus.

Ziua 7: 11 ianuarie - LA FORTUNA – MONTEVERDE
Dupa micul dejun pornim spre Monteverde. Insa, intre aventura de la Arenal si cea din ziua urmatoare, din Monteverde, astazi ne-am propus sa avem o zi relaxata, cu stimulari senzoriale care sa nu implice efort prea mare.
Astfel ca ne ne vom opri la un Tur al Cafelei si la un Tur al Ciocolatei. Definitiv nu putea lipsi o astfel de experienta in Costa Rica!
Vom afla detalii despre procesul de productie si preparare al cafelei, de la samanta pana la delicioasa ceasca de cafea. Si chiar e delicioasa cafeaua in Costa Rica! Desigur, vom degusta cafeaua, si vom putea cumpara pentru acasa sortimentul care ne-a placut cel mai mult.
Dupa turul cafelei ne indreptam spre senzatia dulce a zilei, un tur in care vom afla detalii si vom degusta delicioasa ciocolata. Si de data aceasta, vom afla despre intregul proces al ciocolatei, de la samanta pana la delicioasa tableta de ciocolata. Si aici, vom avea ocazia sa gustam mai multe tipuri de ciocolata precum Ciocolata Neagra, Ciocolata cu Lapte, Ciocolata Alba, etc
Energizati si indulciti, vom continua apoi drumul catre Monteverde, in mijlocul padurii tropicale, cu exemplare de pomi spectaculos de inalti, impodobiti cu bromelii, muschi, ferigi si liane.
Padurea din Monteverde este numita „cloud forest" datorita altitudinii la care este situata, care face ca norii sa coboare pana la nivelul solului, dand senzatia ca umblam prin ceata.
Monteverde cuprinde 6 zone ecologice, dintre care circa 90% reprezinta paduri virgine ce adapostesc 130 de specii de mamifere, 500 de specii de pasari, 120 de specii de amfibieni si reptile si peste 3.000 de specii de plante.
Aventura prin Monteverde va trebui sa astepte insa pana maine. O prefigurare a ei va fi insa cazarea, la lodge-uri in mijlocul padurii.
Pranzul, optional, se va servi intr-un restaurant local, cu preparate la alegerea fiecaruia. Cina este inclusa.
· Cazare la Jaguarundi Lodge 3*, cu mic dejun inclus.

Ziua 8: 12 ianuarie – MONTEVERDE – Selvatura Adventure Park
Pentru ca omul sa poata explora natura cat mai mult posibil dar in deplina siguranta, chiar si fara abilitati de explorator al muntilor si padurilor virgine, a fost creat acest spatiu greu de descris in cuvinte, Selvatura Adventure Park Monteverde.
Amplasat printre 350 hectare de padure protejata, Selvatura Park ofera posibilitati de explorare de la simpla plimbare pe poteci, la experienta inedita a plimbarii pe podurile suspendate deasupra padurii virgine, pana la „zborul” cu tiroliana prin si pe deasupra frunzisului junglei. In plus, in Selvatura se gaseste un Muzeu Natural al Fluturilor – cu cea mai mare si mai frumoasa gradina de fluturi din Americi, precum si un Sanctuar al lenesilor.
Asadar, si noi, dupa micul dejun, pornim spre Selvatura Park. Am inclus in activitatea zilei plimbarea pe podurile suspendate precum si vizitarea Muzeului Fluturilor. Tura cu tiroliana am lasat-o optionala, pentru ca nu toata lumea este confortabila cu acest nivel al aventurii – cu toate ca nu este nevoie de vreo abilitate anume sau conditie fizica, ci doar disponibilitatea de a preda controlul, pentru ca “zborul” sa poata avea loc.
Mergand pe podurile suspendate vom observa o mare varietate a florei si faunei, precum si biodiversitatea endemica a coronamentului specific padurii “cloud forest”, biodiversitate care nu se gaseste nicaieri altundeva in lume. Plimbarea aceasta ne ofera posibilitatea sa observam frumusetea junglei la toate nivelurile sale.
Dupa aceea, vom vizita superba Gradina a Fluturilor, care gazduieste majoritatea tipurilor de fluturi din Costa Rica, si nu numai, precum si alte insecte de pe toata planeta.
Turul cu tiroliana este construit in intregime prin padurea tropicala. Vom traversa coronamentul padurii folosind echipament specializat, de mare siguranta. Este o experienta comparabila doar cu zborul. Acest tur combina emotia uneia dintre cele mai populare aventuri din Costa Rica cu privelistea unica asupra coronamentului padurii de tip “cloud forest”, priveliste care era rezervata candva doar oamenilor de stiinta suficient de curajosi sa urce pana la varful copacilor celor mai inalti. Este o activitate super placuta, super sigura, insa care ne va conferi o doza sanatoasa de adrenalina cat sa ne simtim adevarati Tarzani ai padurii! Daca nu ati mai incercat tiroliana pana acum, definitiv a sosit momentul.
Pranzul, optional, se va servi intr-un restaurant local, cu preparate la alegerea fiecaruia. Cina este inclusa.
· Cazare la Jaguarundi Lodge 3*, cu mic dejun inclus.

Ziua 9: 13 ianuarie - MONTEVERDE – MANUEL ANTONIO – Optional Boat Safari pe Raul Tarcoles
Astazi plecam spre Manuel Antonio, un oras situat pe coasta Pacificului, renumit pentru plajele sale superbe, largi si relaxate, precum si pentru apusurile spectaculoase. Este deasemenea punct de plecare catre un parc national incantator, care include portiuni de plaja superbe: Parcul National Manuel Antonio.
Daca ne incadram in timp, ne vom putea opri pentru Boat Safari pe Raul Tarcoles. Practic vom naviga in ambarcatiuni mici pe rau, observand Crocodilii Americani lungi de pana la 4 metri, dar si lenesi, pasari de toate culorile si, daca suntem cu adevarat norocosi, putem observa pe malurile raului si jaguari. Ne organizam la fata locului cu aceasta activitate.
Cazarea o avem intr-un resort situat direct pe malul Oceanului Pacific, astfel incat relaxarea pe malul oceanului, odihna, sa poata fi la superlativ, chiar daca vom mai si iesi din resort.
· Cazare: Karahé Beach Hotel 4*, camerele Sea Breeze (sau Superior – Sea View, la cerere si cu plata unui supliment), cu mic dejun si cina incluse

Ziua 10: 14 ianuarie - MANUEL ANTONIO – excursie in Parcul National MANUEL ANTONIO
Dupa micul dejun pornim cu ghidul nostru spre Parcul National Manuel Antonio. Cu unul dintre cele mai impresionante peisaje la malul oceanului, parcul ofera plaje cu nisip alb si frunzis verde, intre stranci masive.
Ne vom bucura de plimbare prin natura dar si de relaxare pe o plaja minunata, paradisiaca.
In timpul plimbarii vom observa maimute, lenesi, pasari si reptile, precum si orhidee, fluturi si tot felul de copaci tropicali
· Cazare: Karahé Beach Hotel 4*, camerele Sea Breeze (sau Superior – Sea View, la cerere si cu plata unui supliment), cu mic dejun si cina incluse

Ziua 11-12: 15-16 ianuarie - MANUEL ANTONIO – zile de plaja, relaxare, program pe cont propriu
Dupa un circuit cu atat de multe locuri noi intalnite, si cu atat de multe activitati interesante, avem nevoie de cateva zile de rasfat pentru trup.
Resortul in care suntem cazati ofera exact aceasta oportunitate. In Manuel Antonio, unde majoritatea cazarilor sunt cocotate pe dealurile din jur, hotelul nostru este unul dintre cele situate pe plaja. Grupurile noastre au mai fost cazate la acest resort si stim din experienta ca plaja este superba, exact ca in imagini, apa e calda, iar apusurile privite de pe sezlongurile intinse sub palmieri sunt splendide.
· Cazare: Karahé Beach Hotel 4*, camerele Sea Breeze (sau Superior – Sea View, la cerere si cu plata unui supliment), cu mic dejun si cina incluse

NOTA: Pentru cei mai activi, exista si alte activitati disponibile in zilele de relaxare in Manuel Antonio despre care vom afla detalii la fata locului (croaziera pe ocean, drumetie in Parcul National Carara, tiroliana, rafting etc)

Ziua 13-14: 17-18 ianuarie - MANUEL ANTONIO - SAN JOSE – FRANKFURT - MUNCHEN - TIMISOARA
Ne bucuram inca din plin de ziua pe malul Oceanului Pacific, apoi pornim spre San Jose pentru a ne imbarca in zborul catre casa. Zborul nostru:

17.01.2023: San Jose 20:50 – Frankfurt 15:00 (18.01);
18.01: Frankfurt 17:15 - Munchen 18:10; Munchen 19:35 - Timisoara 22:00
Odata ajunsi acasa … incepem planificarea urmatoarei vacante!
Servicii incluse:
· Bilete de avion pentru zborurile internationale Timisoara-Munchen-Frankfurt-San Jose si retur; taxe de aeroport

· Bagaj de cala 23 kg si bagaj de mana 8 kg

· Transferuri de la/catre aeroport in Costa Rica si asistenta in aeroporturi la sosiri/plecari

· Cazari - 12 nopti la hotelurile mentionate

· Mesele, asa cum sunt mentionate in program

· Toate activitatile descrise in program , cu ghid vorbitor de limba engleza

· Intrarile la obiective si in Parcurile Nationale incluse in program

· Transportul in timpul circuitului, asa cum este descris in program

· Insotitor de grup pe toata perioada calatoriei – Monica Jurma
Servicii neincluse:
Transfer la aeroportul din Timisoara
· Asigurarile medicale personale, pentru bagaje si asigurare storno

· Teste COVID obligatorii sau optionale la momentul plecarii spre Costa Rica

· Taxe de vize (in momentul pregatirii ofertei – iulie 2022, nu exista taxe de viza pentru Romania)

· Tips-urile pentru sofer si ghid 50 $/persoana pentru toata perioada

· Cheltuieli personale, mini bar, telefoane, etc

· Mesele mentionate ca fiind optionale